БЕСА и Алијансата ќе поднесат приговори до Управниот суд за изборите

by Фокус 16:32
16:32

Oткако Државната изборна комисија им ги отфрли сите приговори, БЕСА и Алијансата за Албанците најавија дека ќе поднесат до Управниот суд.

Инаку, БЕСА поднесе 89 приговори за Чаир и Тетово, додека Алијансата на Албанците 13 тужби за текот на изборите и сумирањето на резултатите во Струга.

- Advertisements -

Партиите имаа најмногу забелешки за агитирање на гласачките места, но и за групно гласање.

Поврзани новости