БЕСА ги прогласи Јакупи и Ибрахими за „херои“ на ВМРО-ДПМНЕ

by fokus

„Денеска сме тука пред музејот на ВМРО “Али Ахмети”, кој го именувавме така пред некое време, со тоа што на оваа културна институцијаа да и посветиме уште две важни артефакти за овој музеј, и генерално, за историјата на ВМРО.

Така, поради нивниот голем придонес за заштита на ВМРО, на Никола Груевски, Јохан Тарчуловски и Сашо Мијалков, поддршка која се изрази особено во состаноците на Државната Изборна Комисија, кога на коалицијата Преродба со БЕСА и беа земени две пратеници и кои и се дадоа на ВМРО, ние – форумот на млади на Движењето БЕСА – одлучивме да ги им доделиме награди „Херои на ВМРО“ двете лица кои најмногу придонесоа за овој резултат на ВМРО.

Тие се Сухби Јакупи – претставник на ДУИ во ДИК и Бедредин Ибрахими – претставник на ДПА во ДИК. Верувам дека на овој начин музејот на ВМРО „Али Ахмети“ ќе се збогати и со две важни артефакти, додека на ВМРО ќе и биде чест што нејзини заштитници не се само Македонците, туку и некои така наречени Албанци“, се вели во соопштението на БЕСА.

Поврзани новости