БЕСА ги повика Албанците на утрешниот протест

by Фокус

Движењето БЕСА ги повика сите граѓани да дојдат на утрешниот протест од Чаир до Владата, доколку сметаат дека нивните барања за расветлување на сите вистини поврзани со Албанците се легитимни.

– Сето тоа што се случи во Македонија, после сите објавени бомби, сигурносните и правни системи се паднати. Затоа, ние сметаме дека на Македонија и е потребен еден нов договор на сите граѓани. Да отвориме процедура за редефинирање на државата и да започнеме еден процес за една нова, стабилна и развиена држава, каде што Албанците ќе бидат уставотворен народ во државата – посочи Африм Гаши, портпарол на БЕСА.

Поврзани новости