БЕСА: ДУИ бара по пет илјади евра за вработување

by Фокус

Mладите од Движењето БЕСА се спротивставија на криминалот кој, според нив, се прави врз албанското општество во Македонија, особено врз младите интелектуалци, кои не се вработуват доколку не станат партиски војници на ДУИ, за жал во периодот на ова власт, тие масовно ја напуштат земјата бидејќи не го исполнуваат овој услов.

„Освен да си партиски војник на ДУИ за да се вработиш, вториот услов што треба да го исполниш е најмалку да дадеш 5.000 евра, но ова е само за почеток. Затоа што, после митото, криминалците на ДУИ те принудуваат и со гласање за нив, во спротивно добиваш отказно решение“, објаснуваат од Беса.

Младите од Движењето БЕСА гарантират, дека овие криминални појави нема да дозволат да се случуват во иднина, и секој млад кој е способен ќе го има свотето место во администрацијата кое го заслужува, без обзир на неговата партиска определба.

Поврзани новости