Австрија ќе даде 500.000 евра помош на македонскиот Црвен крст

by Fokus 12:47
12:47

Австрија ќе додели помош од 500.000 евра помош на Македонија по поплавите од Фондот за елементарни непогоди во странство, соопштено е денеска во Виена.

Министерот за надворешни работи на Австрија, Себастијан Курц тврди дека парите ќе бидат ставени на располагање на австрискиот и македонскиот Црвен крст.

– Се подразбира дека Австрија како партнер и помага на Македонија. Не смееме да ги оставиме луѓето по ова невреме да ги оставиме на цедило. Средствата треба да да бидат искористени за евакуирање на лицата во привремени престојувалишта – се наведува во соопштението испратено од Курц.

Поврзани новости