Атанасов: СДСМ веднаш ќе го укине екстерното

by Фокус 12:28
12:28

Новата влада предводена од СДСМ во првите 100 денови ќе го укине екстерното образование, и ќе ги растерети професорите, учениците и родителите, рече вчера претседателот на Комисијата за образование на СДСМ, Петар Атанасов, кој беше помеѓу граѓаните на Македонски Брод.

-Ќе направиме наставниците да бидат посветени, а учениците да бидат мотивирани. Ќе го зголемиме квалитетот на образованието и ќе го намалиме бројот на програмски содржини и предмети. На нашите деца ќе им обезбедиме и поквалитетни учебници и нивна дигитализација. СДСМ посветено ќе работи за подобрување на образовниот процес, да се изедначиме со земјите од Европската Унија и со тоа да ставиме крај на хаосот што го остави оваа расипничка власт, рече Атанасов.

- Advertisements -

Како што велат од СДСМ, граѓаните искажале незадоволство од власта во заминување, сиромаштијата, невработеноста, лошиот животен стандард, иселувањето на младите и лошата инфратруктура.

Поврзани новости