Ирена Мулачка од Фокус добитник на третата нагрaда „Никола Младенов“

by fokus 13:15
13:15

Новинарката на „Фокус“, Ирена Мулачка, го освои третото место на конкурсот за истражувачки стории „Никола Младенов“ во организација на Македонскиот институт за медиуми.

Наградата е за сторијата со скандалот на скопска гинекологија откако лекари вработени на Клиниката споделија со јавноста дека 80-тина новороденчиња починале за шест месеци во болницата.

Првото место го освои „Код“ за сторијата за смртта на Коста Крпач, а второ место новинарот Зоран Јовановски од емисијата „360“.

Новинарката на Фокус Стојанка Митреска, доби пофалница за истакнат новинарски ангажман во истражувачка приказна за промашена инвестиција во Светиниколско. Пофалница доби и Владо Апостолов од БИРН.

Поврзани новости