АПМ: Ако Груевски е сигурен дека ќе победи, нека именува нов премиер до изборите

by Фокус

Главниот Одбор на Алијансата за позитивна Македонија апелира да продолжат преговорите за разрешувањето на кризата во Македонија. Интересот на граѓаните мора да биде пред личните интереси на партиските лидери што учествуваат на преговорите, велат од таму.

– Сметаме дека треба да има официјални информации од страна на организаторите на преговорите за прашањата што се преговараат. ГО на АПМ смета дека како олеснувачи во процесот на преговорите треба да се вклучат поактивно и САД, бидејќи одложувањето на разрешувањето на кризата може да предизвика и други подлабоки последици за Република Македонија, особено од безбедносен план на регионот – се наведува во соопштението на партијата.

Со оглед на тоа дека премиерот Груевски од Брисел изјави дека и на наредните избори „убедливо ќе победел“, ГО на АПМ апелира да истиот треба да предложи друго лице за претседател на Владата, прифатливо на сите страни, бидејќи во таков случај за ВМРО-ДПМНЕ воопшто и не е важно кој ќе ја води владата во транзициониот период.

Поврзани новости