Апелација одлучува дали снимките кои протекоа на „Јутјуб“ ќе се користат како доказ против Заев

by fokus 09:12
09:12

Апелациониот суд денеска ќе одржи јавна седница на која треба да одлучи дали видео снимката која протече на „Јутјуб“ ќе се користи во судската постапка на предметот „Поткуп“ каде обвинет е Зоран Заев. Во исто време во Кривичниот суд е закажано рочиште по овој предмет.

Последната седница во Апелацискиот суд беше одложена бидејќи судијата известител за овој случајот е избран за судија во Врховен суд. Седницата беше одложена на неопределено време.

Адвокатите на Заев, претходно, од Кривичниот суд побараа да ги издвои овие снимки од доказниот материјал. Судот го одби нивното барање и донесе решение тие да бидат доказ, по што поднесоа жалба до Апелацискиот суд.

Поврзани новости