Апелација го потврди притворот за Кочан поради опасност од бегство

by fokus 18:22
18:22

Апелациониот суд донесе одлука со која останува да важи одредениот притвор за Сеад Кочан.

Како што извести судот, жалбата од одбраната за притвор за осомничениот Сеад Кочан е делумно уважена, односно останатите причини поради кои била определена мерка притвор не се исполнети, но поради причината опасност од бегство, притворот останува.

Веќе една недела Сеад Кочан не е достапен за органите на прогонот, а според неговиот адвокат тој е на службен пат. Според СЈО пак, бизнисменот Кочан ја напуштил државата еден ден откако Кривичен донесе одлука дека му е одреден 30 дневен притвор.

Поврзани новости