Апел за помош на малечката Тамара Димовска

by Фокус

Тамара Димовска има 9 годинки и вродена маана на рбетниот столб. Првата операција ѝ била извршена тука, во Македонија пред две години. Родителите тогаш за прв пат се обратиле за помош до сите хумани луѓе, но сега треба повторно да оди на операција во Хрватскаи бидејќи во Македонија ја нема потребната апаратура за овој медицински зафат. Меѓутоа, за операцијата на Тамара ѝ се потребни 30.000 евра.

Семејството апелира до сите хумани луѓе да помогнат. Ситуацијата е аларманта поради појава на нови здравствени проблеми.

Телефонски броеви за донации

T-Mobile 070/ 143 – 115

ВИП : 077 / 143 – 123

Трансакциска сметка за донации: 380477149401140 Прокредит банка Велес на име Тамара Димовска

Девизна сметка: НЛБ Тутунска банка АД Скопје, улица: Водњанска бр 1 Скопје, Македонија

IBAN CODE MK 07210501622216118SWIFT TUTNMK 22

Повеќе информации на овој линк.

Поврзани новости