Антикорупциска во цела година поднела една пријава

by fokus 20:13
20:13

„Со доаѓањето на нејзино чело на Горан Миленков буџетот на Комисијата порасна од 352.000 евра во 2014 година, на 520.000 евра во 2016. Бројот на вработени порасна од 24 во 2014, на 31 во 2016 година. Сепак, во 2015 година овој состав на Државната комисија за спречување на корупцијата поднел само 1 пријава. Тоа е најмалку во регионот.”

Во продолжение прогледнете го документарниот филм во продукција на Центарот за истражувачко новинарство СКУП од Македонија.

 

Поврзани новости