Антикорупциска во 2016 година покренала само 13 иницијативи

by fokus 21:15
21:15

Државната комисија за спречување копруција во 2016 година покренала само 13 инцијативи, и тоа 12 за поведување постапка за разрешување функционери, а отвориле само еднс постапка пред надлежен суд, покажува извештајот за 2016 година.

ДКСК постапувала од 277 предмети за спречување корупција, од кои решила 122. Во 2016 постапувале по предмети за време на преодната Влада и парламентарните избори. Во овој период биле оформени 2.335 предмети, разгледани се 2.325 предмети, а 10 сè уште се во тек.

- Advertisements -

Извештајот на Државната комисија за спречување  корупција ќе биде разледан во Собранието на 14 јуни.

 

Поврзани новости