Антикорупциска со нов претседател, Тантуровски на местото на Миленков

by Фокус 12:29
12:29

Игор Тантуровски е нов претседател на Државната комисија за спречување на корупцијата наместото на досегашниот Горан Миленков, од каде денеска преку соопштение потврдија промена на раководството во организацијата.

Според соопштението објавено на Антикорупциската комисија, смената на досегашниот претседател е направена поради истек на неговиот едногодишен мандат.

Претседателот на Државната комисија за спречување на корупцијата се избира од редот на постојните членови на ДКСК, со мандат од една година.

Поврзани новости