Анкета: Владата има средна оценка од 2,4 отсто

by Фокус 21:42
21:42

За првите 100 дена работа, според анкетата на М Проспект за Телма и МЦМС, заслужува средна оценка 2,46 на скалата о 1 до 5.

Според анкетата, најмалку од граѓаните – 11 отсто, и дале највисока оценка од 5.

- Advertisements -

Потоа, 14,2 отсто ја оцениле со 4, 20,1 отсто со 19, 4 отсто со двојка и 35,3 осто со единица.

Анкетата е спроведена во периодот од 6 до 24 декември по телефонски пат на примерок од 1 000 испитаници.

Маргината на грешна е +-3 отсто и ниво на доверба од 95 проценти.

Поврзани новости