Ангелов: Пожарот во Арачиново не претставува опасност за никого

by Fokus

Густиот чад што се гледа од Скопје, претставува горење на трски во каналите околу село Арачиново кое не претставува опасност за никого, изјави директорот на Центарот за управување со кризи, Стојанче Ангелов.

Тој информира дека гори поголема количина на трски и ѓубре во каналите, а гаснењето се одвива отежнато поради тешко пристапниот терен.

– Каналите започнуваат некаде пред селото Арачиново и се движат во насока на општина Илинден. Од страна на Бригадата за противпожарна заштита на Скопје се направени обиди за гаснење на трската, но, поради тешко пристапниот терен на нивните противпожарни цистерни, гаснењето се одвива отежнато, вели Стојанов.

Поврзани новости