Ангелов: Не паѓајте на провокаторите кои сакаат да ни го уништат овој протест со 10.000 луѓе

by Фокус 18:06
18:06

Демонстрантите стигнаа до полициските блокади пред Собранието, откако само поминаа пред канцеларијата на Иванов. Сепак, пристапот до Собрание е затворен со полициски кордони, водени топови и хермелини. Пред полицискиот кордон, се обрати Стојанче Ангелов.

-Не мавајте кон полицајците и не подлегнувајте на провокатори кои сакаат да ни го уништат овој голем граѓански протест од 10.000 луѓе, рече Ангелов.

- Advertisements -

Тој додаде дека полицајците ќе се свртат на страна на граѓаните кога на протест ќе дојдат 100.000 луѓе, а не сега.

sob

Поврзани новости