Аневски: Можеби се изразив многу во суперлатив за Зврлевски, ама е добар

by fokus 20:07
20:07

Советот на јавни обвинители денеска го прифати барањето на Владата да биде разрешен републичкиот Јавен обвинител Марко Зврлевски, иако претседателот на Советот, Петар Аневски, минатата недела изјави дека Зврлевски е перфектен обвинител. Аневски и денеска изјави дека не го сменил мислењето.

-Тоа е мислење. Се изразив можеби многу во суперлатив за обвинителот, инаку е добар обвинител. Секој го дели тоа мислење, мислам дека и мнозинството членови во Советот. Нема забелешка на неговата работата, рече Аневски.

- Advertisements -

Но, и покрај тврдењата на Аневски дека мнозинството во Советот нема забелешка на работата на Зврлевски, сепак мнозински беше изгласано да биде прифатено барањето за разрешување на Јавниот обвинител.

Поврзани новости