Американците ја урнаа канадската веб страница за миграција

by fokus 11:46
11:46

По победата на Доналд Трамп на претседателските избори во САД, огромен број Американци почнаа да размислуваат да се иселат од нивната држава.

Прва опција за преселба им е Канада, па поради тоа голем број граѓани на САД почнаа да ја отвораат веб страницата за миграција на Канада.

- Advertisements -

Се претпоставува дека од огромниот број посети наеднаш, веб страницата се урнала и на оние кои се обидуваа да ја отворат и да се информираат за условите за добивање канадско државјанство им покажуваше „500 – Internal server error”.

Поврзани новости