Американскиот Сенат го усвои Протоколот за членство на Македонија во НАТО

by Fokus 14:42
14:42

Со големо мнозинство гласови „за“ и два „против“ Сенатот на САД го усвои Протоколот за членство на Сeверна Македонија во НАТО.

САД се 25-та земја членка на Алијансата што го ратифкуваше овој протокол. Остануваат уште четири земји членки, по што Македонија и официјално ќе стане членка на НАТО.

Поврзани новости