Американски психолози оценуваат дека Трамп е неспособен да ја врши претседателската функција

by Фокус 16:12
16:12

Американски психолози, пsихијатри и социјални работници испратиле отворенo писмо до Њујорк Тајмс, во кое велат дека психичичкото здравје на американскиот претседател Доналд Трамп му оневозможува да ја обавува функцијата.

„Речникот на господинот Трамп, како и неговото однесување, покажуваат дека тој не може да толерира ставови различни од неговите, што доведува до испади на бес… Голамата емоционална нестабилност, што ја покажува неговото однесување и реторика, го прави неспособен да служи како претседател“, се наведува во текстот потпишан од 35 стручњаци.

- Advertisements -

Исто така, во него се додава дека претседателот на САД негува тенденција на искривена реалност, која ја користи за изградба на мит за сопствената величина.

Поврзани новости