Алтхаузер: Пречистен список и балансирани медиуми за кредибилни избори

by Фокус

Изборите не означуваат крај на еден процес, туку се само еден од многуте чекори кои земјата треба да ги преземе за да ја врати својата евроатлантска перспектива, изјави денеска германската амбасадорка во Македонија, Кристине Алтхаузер.

– Без балансирано медиумско известување, пречистен избирачки список и одвојување на државата од партијата не може да има кредибилни избори – оцени Aлтхаузер.

Поврзани новости