Алијансата за позитивна Македонија со поддршка на протестот на 17-мај

by Фокус

Алијансата за позитивна Македонија апелира до владеачката коалиција и до државните институции да ги обезбедат сите потребни услови да граѓаните непречено, мирно и безбедно ги искористат своите уставни загарантирани права, особено правото на протест и правото слобода на изразувањето и на говорот.

Алијансата ги повикува своите членови и симпатизери да излезат на мирни и ненасилни протести на 17 мај 2015 организирани од граѓанското движење „Граѓаните за Македонија“.

Поврзани новости