Алијанса за Албанците: Со лица инкриминирани во кривични дела, не може да се донесе закон за ЈО

by fokus 13:28
13:28

Дебатата за законот за Јавно обвинителство треба да биде дебата во која се вклучени криминално чисти лица, а не осомничени и обвинети, како што е случајот со еден број пратеници на ДУИ, реагираат од Алијанса за Албанците.

„Срамно е што ваков закон од ваква важна природа се очекува да го изгласаат овие лица директно инкриминирани во разни кривични постапки.

- Advertising -

Алијанса за Албанците смета дека новиот Закон за Јавно Обвинителство не е закон што треба да овозможи политички игри и манипулации. Сметаме дека учеството на овие лица во донесувањето на законот и дискусијата за истиот само ја нарушува целта на законот, што треба да биде функционирање на Јавното обвинителство без надворешни влијанија“, додаваат оттаму.

Поврзани новости