Али Ахмети се вози во автомобилот на својата сопруга

by fokus

Али Ахмети, лидерот на ДУИ и пратеник во македонското Собрание во анкетниот лист што го објави Државната комисија за спречување на корупцијата пријавил недвижен имот – земјоделско земјиште од 700 метри квадратни во Албанија, а во вредност од 30.000 долари , куќа со 254 метри кавдратни во вредност од 100. 000 долари во Зајас, општина Кичево  и автомобил „фолксфаген поло“ во сопственост на неговата сопруга, кој чинел 7.000 евра.

Лидерот на ДУИ пријавил и заштеда во банка од околу 12. 000 евра.

 

 

Поврзани новости