Алаѓозовски: Целта ни е културолошка демократија

by fokus 14:39
14:39

Голема чест и обврска е раководењето со министерството за култура. Целта ни е културолошка демократија, односно сите граѓани да ја искусат културата, изјави новиот министер за култура, Роберт Алаѓозовски.

– Имам многу прашања кои треба да се решат но имаме и добар тим кој ќе се соочи со предизвиците, изјави новиот министер Алаѓозовски, кој додаде дека министерството ќе се бори за реформска европска и слободарска култура.

- Advertisements -

Поврзани новости