Алаѓозовски именуваше шест нови директори

by fokus 14:57
14:57

Министерот за култура именуваше шест нови директори со редовен мандат во национални установи од областа на културата, по завршување на постапката од јавните конкурси.

Катарина Илиевска-Силјановска е именувана за директор на Театарот за деца и младинци, Ход Мифтари за директор на Центарот за култура „АСНОМ“ во Гостивар, Гордан Николов – на Музејот на Македонија, Мира Гаќина за дирекор на Музејот на современата уметност, Миќо Стојчески – на Музејот на Тетовскиот крај – Тетово и Сашо Тодоровски – именуван за директор на Центарот за култура „Трајко Прокопиев”- Куманово.

Со овие национални установи досега раководеа вршители на должноста на функцијата директор.

Поврзани новости