Акција за чистење на Водно

by fokus

Во организација на Движењето ЛЕАД, денеска група млади од различна етничка припадност ќе спроведат акција за чистење на Водно од отпадоци.

Акцијата која е трета  по ред, во рамките на проектот „В џеб, ако нема каде друго!“, групата ќе ја започне во 10 часот од Средно Водно.

Проектот „В џеб ако нема каде друго!“ е поддржан од програмата Цивика Мобилитас на Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ), и од Секторот за зачувување на животната средина на Град Скопје.

Поврзани новости