Ахмети со честитки до Хашим Тачи

by Фокус

Претседателот на Демократската унија за интеграција (ДУИ) Али Ахмети упати честитка до Хашим Тачи, по повод неговиот избор за претседател на Косово.

„Република Косово е земја со која Република Македонија е потписник на најголем број на билатерални договори, а неодамна ја ратификувавме Спогодбата за преминување на граничниот премин само со лични карти и отворање на нов граничен премин. Со вас, како претседател, јас сум длабоко убеден дека нашата соработка ќе се унапреди и понатаму во заемна корист на нашите граѓани и на регионот“, се вели во честитката на Ахмети до Тачи.

Поврзани новости