Ахмети се сретна со државниот врв на Албанија

by Фокус

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети се сретна со државниот врв на Албанија.Главна тема на нивниот разговор било деблокирањето на интеграцискиот процес на Македонија во НАТО и ЕУ.

Првиот човек на „интегративците“ побарал од Албанија како земја-членка на НАТО да игра активна улога за доближување на страните за проблемот со името, Македонија и Грција, бидејќи решавањето на ова прашање, според него, ќе придонесе не само за доброто и безбедноста на Албанците во Македонија туку и на целиот регион.

 

Поврзани новости