Ахмети: Непобедливи сме, ќе извојуваме најголема победа до сега

by fokus

Првиот човек на Демократската унија за итеграција вели дека воопшто не се сомнева во голема победа на изборите. Според Али Ахмети таа победа ќе била најголемата победа што некогаш ја извојувале Албанците во Македонија.

-Воопшто не се сомневам во големата победа што Албанците од Македонија никогаш не ја извојувале, тоа ќе биде најголемата победа во историјата на независноста на оваа држава. Ова прашање трае повеќе од две години, тоа е смислувано со најголема смиреност, со најголема свесност и ова беше врвниот момент за да се собереме во фронт, а овој фронт ќе биде непобедлив и не привремен, до реализација на нашите цели, до зачленуваето во ЕУ, рече претседателот на ДУИ Ахмети.

Поврзани новости