Ахмети бара 2017 да биде година на меѓуалбанска соработка

by Фокус
Се надевам и верувам дека 2017 година ќе биде година на меѓуалбанската соработка, истакна лидерот на ДУИ, Али Ахмети, во божиќната честитка.
Притоа, тој се обрати до православните Албанци, кои, според него, за прв пат ќе бидат застапени во собранието преку пратеникот Бранко Манојловски.
„Со гордост го нагласувам овој факт како еден пример на нашата вековна традиција на хармонија, почит и братство“, напиша лидерот на ДУИ.

Поврзани новости