Adidas ќе заработи 2.5 milijardi € од EURO 2016! Заработете и Вие на Adidas

by fokus

Од почетокот на годината цената на акцијата на Adidas порасна околу 38%. Според најновите прогнози на компанијата, оваа година продажбата на патики за фудбал, маици, топки и останата опрема би требало да достигне 2.5 милијарди евра и со тоа да ги надмине минатогодишните 2.2 милијарди, но и 2.1 милијарда евра приходи во 2014 година, кога германскиот тим чиј спонзор е Adidas, го освои светското првенство.

Искористете ја можноста да земете бесплатни  50€ за тргување на светската берза и заработете на цената на акциите на Adidasa.

Бесплатните 50€ за тргување можете да ги превземете овде.

Adidas и оваа година ја продолжи својата 20 годишна традиција со опремување на спортските клубови со опрема на турнирите. На Европското првенство оваа година девет од дваесет и четири репреѕентации носеа опрема од овој германски проиѕводител.

Се очекува поради европското првенство кое се одржува во Франција оваа година со многу ефективен маркетинг продажбата ѕа опрема ѕа фудбал да достигне рекордна вредност.

Покрај тоа, Адидас со 65-70 милиони евра ке продолжи со спонзорирање на Германскиот Фудбалски Сојуз. Моментално Адидас го спонзорира светскиот првак со 25 милиони евра, но во битка за договор се вклучи и американскиот Најк. Сепак, според најновиот договор Адидас ке биде тој што ке продожи да ги опремува националните тимови на Германија.

Европското фудбалско првенстро почна пред 3 недели и ке трае до 10 Јули. Баш поради него, оваа лето стана клучна сезона за продажба на опрема, како за Адидас така и за неговите конкуренти..

FXLider има соработка со Fortrade Limited – компанија која е авторизирана и регулирана во UK од страна на FCA (Financial Conduct Authority) под лиценца со број 609970.

Договорите за разликата во цената (CFD) ги претставуваат производите кои се потпираат на финансискиот левериџ и носат високо ниво на ризик за Вашиот капитал затоа што цените можат брзо да постанат неповолни за Вас. Овие производи можеби нема да бидат соодветни за сите клиенти и заради тоа морате да бидете сигурни да сте ги разбрале ризиците, а и да побарате независен совет. Овој материјал не претставува понуда, барање ни трансакција во поглед на било кој финансиски инструмент. Загубите можат да ги надминат Вашите депозити и од Вас би можело да се бара да извршите дополнителни плаќања. FXLider не прифаќа никаква одговорност за било каква употреба на овие коментари ниту за последиците кои од тоа можат да проистекнат. Не се дава никакво уверување ниту гаранција за точноста или потполноста на овие податоци. Како резултат на тоа, секое лице кое ќе постапи спрема нив, тоа го прави потполно на сопствен ризик.

Поврзани новости