300 набљудувачи на ОБСЕ ќе ги следат изборите во април

by Фокус 13:07
13:07

Дури 300 набдлувучи на ОБСЕ  ќе ги следат изборите  и ќе ги пребројуваат гласовите во април, пишува оваа организација во нејзиниот последен извештај, што е 100-тина наблудувачи  повеќе во споредба со изборите лани.

Од таму велат, дека ваквата одлука доаѓа поради напнатата и тензична политичка ситуација. Според ОБСЕ постои загриженост дека долгогодишните судири меѓу власта и опозицијата и намалената доверба во државните институции, може негативно да влијае врз спроведувањето на изборите.

- Advertisements -

За првпат оваа организација ќе биде директно вклучено во пребројувањето на гласовите по завршувањето на изборите.

Поврзани новости