Заврши состанокот на Главниот штаб, во 14 часот седница на Управувачкиот комитет во Влада

by fokus
Stojance

Заврши третата седница на која Главниот штаб за управување со кризи го разгледа планот на Министерството за здравство, кои објекти ќе треба да се обезбедуваат.

Како што информираат од ЦУК за МИА, во 14 часот треба да се одржи седница на Управувачкиот комитет во Владата.

Во секој момент се очекува в.д. директорот на ЦУК, Стојанче Ангелов да соопшти детали од седницата на Главниот птаб.

Тој во изјава за МИА вчера објасни дека Акцискиот план ќе се операционализира од страна на МВР, а Армијата при обезбедувањето само ќе и асистира на полицијата и ќе биде на своите позиции без оружје.

Поврзани новости