Јовески: Нема да замижеме ако некој од политичарите работи незаконски

by fokus 21:44
21:44

Љубомир Јовески, новиот републички јавен обвинител, во интервју за ТВ 24 изјави дека СЈО треба да биде дел од Јавното обвинителство, но додаде и дека за тоа треба да има расправа.

Според него, може СЈО како организациона содржина да се задржи или да се направи едно поголемо обвинителство.

Тој додаде и дека тие нема да замижат ако некој од политичарите ги прекрши законите.

Поврзани новости