Јавна родителска средба пред гимназијата „Јосип Броз Тито“

by Фокус

Родителскиот пленум денеска попладне најави прва јавна заедничка средба на родителите од сите училишта во Скопје и Македонија.
Средбата ќе се одржи во 17 часот на платото пред гимназијата „Јосип Броз Тито“ со единствена точка на дневен ред актуелната состојба со бојкотот на учениците и состојбата во училиштата.

Од Родителскиот пленум кој се формира деновиве потсетуваат дека средбата е чисто родителска и не се прифатливи партиски обележја и нема да се толерираат партиски стаови во врска со бојкотот.

Поврзани новости