И барокната Влада прокисна од вчерашниот дожд

by fokus 16:55
16:55
При вчерашното невреме прокиснала и барокната фасада на Владата, при што бил уништен и дел од ентериерот, објави СДК. 

„Владата прокисна на директно отворените места. И не е првпат, кисне на секој дожд. Таков е квалитетот на изработката. Водата лази по плафоните, под светилките и лустерите, а потоа и надолу по ѕидовите. Затоа ние тука не ја собираме со кофи како во Архивот“, изјавил Драги Рашковски за СДК.

 

Поврзани новости