Демократи, нова политичка партија

by fokus

Денеска во Скопје се одржува основачко собрание на новата политичка партија ,,Демократи“. На собранието ќе бидат формирани органите на партијата и ќе бидат избрани претседател, генерален секретар и членови на највисоките партиски органи.

Пред членовите ќе се обрати иницијаторот за основање на партијата, Јорго Огненовски, за кого се очекува да застане и на чело на партијата. Огненовски е познат македонски каратист, кој голем дел од животот го поминал во Америка.

Поврзани новости