1.000 денари казна за шверцерите во автобусите на ЈСП

by Фокус 13:24
13:24

Секој патник кои ќе биде затекнат без билет или со несоодветен билет во автобус  на ЈСП ќе мора да му плати на контролорот таканаречен дополнителен билет во износ од 1000 денари. Во спротивно наплатата ќе биде реализирана со ангажирање на извршител во износ од 50 евра глоба, информираат од Јавното сообраќајно претпријатие – Скопје.

Поврзани новости