Заев: 250 милиони евра биле дадени на странските инвеститори во последниве години

Премиерот Зоран Заев најави дека Владата утре ќе ги објави договорите за субвенционирање што минатата власт ги случуваше со странските инвеститори и досега не беа достапни за јавноста.

-И тоа како има многу што да се слуша. Странските инвестиции ни требаат, но да ги направиме најкорисни за нашата економија. Ќе ги стимулираме да користат македонски суровини. Во последниве неколку години се потрешени 250 милиони евра, дел од нив неоправдано, рече Заев во гостувањето на емисијата Отворено на Телевизија 24.

Премиерот рече дека 12 милиони евра биле дадени за реклами за привлекување на странски инвестиции на домашни медиуми.