Партијата на Љубчо Георгиевски, ВМРО-НП денеска соопшти дека нема да учествува на претстојните локални избори.

Сепак, Општинските комитети на партијата добиле слобода сами да направат коалиции на локално ниво кои би биле во интерес на граѓаните, велат од паријата.

Дадената поддршка на локалните кандидати за градоначалници и советници не е врзана со партиска припадност, туку треба да зависи од квалитетот на кандидатите за градоначалници и советници.