Владата најави попис кога ќе има услови

На прашањето на МКД.мк дали и кога ќе има попис, од Владата на Република Македонија одговориле дека попис на населението ќе има и истиот ќе биде спроведен следејќи ги стандардите на Еуростат.

-За спроведување на пописот на населението потребно е и создавање на политички услови со цел истиот да биде успешен. Реализацијата на пописот на населението ќе се случи кога ќе се создадат сите неопходни услови за истиот, одговориле од Владата.