ЦУК: Изгаснати најголем дел од пожарите што беа активни

По врнежите кои од утрово ја зафатија територијата на земјата, најголем дел од пожарите кои беа активни се изгаснати, информираат од Центарот за управување со кризи. Пожарот во близина на манастирот Трескавец е под контрола.

На терен има екипа од противпожарна единица Прилеп. Од ЦУК велат дека пожарот е далеку е од манастирот Трескавец и нема опасност по него. И пожарите кај село Никодин, село Норово и на Бистра планина се под контрола, наведуваат од ЦУК.