Циркузот наречен Собрание продолжува утре напладне

Доцна вечерва е прекината собраниската седница за разрешување на јавниот обвинител Марко Зврлевски по хаотичниот ден во Собранието. Седницата ќе продолжи утре напладне.

Денешниот ден беше исполнет со многу паузи кои беа барани од ВМРО-ДПМНЕ, како и со окупирање на говорницата и со обезбедување на барање на спикерот Талат Џафери.

Во Собранието денеска имаше и кражба, односно Илија Димовски му ја земал картичката на претседателот на Собранието.