Тројца министри на турската годишнина од државниот удар, Заев не се појави

Годишнината од неуспешниот државен удар беше одбележана денес и во Македонија и, наспроти реакциите во јавноста, на овој контроверзен настан присуствуваа преставници на владата. Иако од турската амбасада најавија дека ќе дојде лично премиерот Зоран Заев, тоа не се случи, така што власта ја преставуваа тројца министри – вицепремиерот Кочо Анѓушев, министерот за здравство Арбен … Continue reading Тројца министри на турската годишнина од државниот удар, Заев не се појави