Средба Заев-Стефансон: Новата Влада мора да работи на реформите на Прибе

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, денеска се сретна со амбасадорот на Кралството Шведска во Република Македонија, Матс Стафансон.

Од СДСМ велат дека заеднички е констатирано дека новата Влада во Македонија мора да биде посветена на потребните реформски процеси, нотирани во извештаите на Прибе и на Европската комисија.

-Се гордееме со резултатот, со пенкало и глас поразивме режим. Над 612.000 граѓани во Македонија се изјаснија за промени. Граѓаните, независно на која едничка заедница припаѓаат очекуваат подобрување на квалитетот на живот и примена на европските вредности во Македонија. На тоа се обврзавме во Планот за живот во Македонија и тоа ќе го спроведеме, рече Заев.

На средбата се разговараше за текот на политичките процеси во земјава, по реализираните предвремени парламетарни избори.