СДСМ: Нема повеќе МВРО-ВМРО

Нема повеќе МВРО-ВМРО, нема повеќе сокривање и бегање од одговорност, тврдат од СДСМ.

„Министерството за внатрешни работи веќе извести за итните дисциплински мерки кои ги презема за случајот во Струмица. Владата предводена од СДСМ започна процес на професионализација на Министерството за внатрешни работи и на институциите кои што ќе бидат вистински независен и професионален сервис на граѓаните“, се наведува во соопштението.