Рејтингот на СДСМ за пет отсто поголем од рејтингот на ВМРО-ДПМНЕ

Пет отсто предност за СДСМ на прашањето ако денес се одржат изборите за кандидат на чија партија ќе гласате покажа политичкиот барометар на Брима објавен денеска.

Од гласачите 25,2 отсто се расположени да гласаат за кандидати на СДСМ, а 20,6 отсто за кандидати на ВМРО-ДПМНЕ.

На прашањето ако денес се одржат изборите за кандидат на чија партија ќе гласате за Скопје 29,7 отсто од гласачите се расположени да гласаат за кандидат на СДСМ, а 26,5 отсто за кандидат на ВМРО-ДПМНЕ.