Пожарникари и доброволци цела ноќ го гасеа пожарот во Кондово, нема опасност за куќите

Пожарникари и месно население цела ноќ го гасеа пожарот што се разгоре вчера вечер во скопско Кондово.

Според последните информации од Центарот за управување со кризи, пожарот е сè уште активен, а околу селото е направен заштитен појас за да се спречи негово ширење.

Пожарот не ги зафати куќите во селото.